Tandblekning Västerås

Tandblekning i Västerås

Tandläkarna Norenius erbjuder kvalitativ tandblekning i Västerås

Tandblekning i Västerås är en populär kosmetisk procedur som kan förvandla din leende och öka självförtroendet. Det finns olika metoder för tandblekning, och på Tandläkarna Norenius använder vi skonsamma tekniker för att uppnå önskade resultat.

Tandblekning kan utföras antingen på ytan av tänderna eller inuti tandkronan, beroende på patientens behov. Vid extern blekning använder vi skenor som är skräddarsydda för varje individ och används hemma. Det är en enkel och bekväm metod där blekmedlet appliceras på tänderna med hjälp av skenorna under en bestämd tid, vilket ger en gradvis ljusare nyans på tänderna.

Tandblekning i Västerås

Innan blekningsbehandlingen påbörjas är en noggrann undersökning av dina tänder nödvändig. Det är viktigt att tänderna är fria från beläggningar, såsom tandsten, vilket kan kräva avlägsnande av en tandhygienist. Ålder är också en faktor, och patienter måste vara över 18 år för att genomgå tandblekning.

För att säkerställa effektiviteten och komforten skapas skräddarsydda blekskenor efter avtryck av dina tänder. Dessa skenor passar perfekt till både över- och underkäken och möjliggör att blekmedlet når de tänder du vill behandla. Vi ger detaljerade instruktioner om hur du använder skenorna för bästa resultat.

Tandläkarna Norenius tar även hänsyn till varje individs unika situation och behov. Resultaten av tandblekning kan variera från person till person, och det är svårt att förutse exakt hur tänderna kommer att reagera på behandlingen. Vi prioriterar att erbjuda en skonsam metod som ger vita tänder utan att kompromissa med din tandhälsa.

Det är viktigt att notera att vissa personer kan uppleva känslighet i tänderna under eller efter blekningsprocessen. Detta kan visa sig som tillfälliga ilningar, men i jämförelse med andra alternativ är tandblekning en mild och effektiv metod för att uppnå vitare tänder utan att skada emaljen.

På Tandläkarna Norenius tror vi på att skapa vackra leenden samtidigt som vi upprätthåller en hög standard av tandvård och patientens välbefinnande. Vi strävar efter att erbjuda professionell tandvård och skräddarsydda behandlingar för att möta våra patienters önskemål och behov.

Vanliga frågor och svar om tandblekning

Är tandblekning säkert?

Ja, när det utförs av professionella tandläkare eller med produkter som rekommenderas av tandvårdsexperter är tandblekning vanligtvis säker. Det är viktigt att följa anvisningarna och råden från din tandläkare för att undvika eventuella komplikationer.

Hur lång tid tar det att få synliga resultat från tandblekning?

Tiden för synliga resultat varierar från person till person beroende på den valda metoden och individens tänder. Vanligtvis kan man förvänta sig att se resultat inom några dagar till veckor.

Kan tandblekning orsaka känslighet i tänderna?

Vissa personer kan uppleva tillfällig känslighet i tänderna under eller efter tandblekningsbehandlingar. Detta är vanligt och tenderar att vara övergående.

Hur länge varar resultatet av tandblekning?

Resultatets varaktighet kan variera beroende på livsstil och kostvanor. Vanligtvis varar effekten av tandblekning i flera månader till ett par år. Att undvika tobak, kaffe, te och andra färgade drycker och matvaror kan bidra till att förlänga effekten.

Finns det några biverkningar med tandblekning?

I vissa fall kan tandblekning orsaka tillfällig känslighet i tänderna. Överdosering av blekmedel eller felaktig användning av blekprodukter kan skada tandköttet eller emaljen. Därför är det viktigt att följa instruktionerna och råden från din tandläkare.

Kan alla genomgå tandblekning?

Inte alla tänder är lämpliga för tandblekning. Det är viktigt att ha en fullständig undersökning av dina tänder innan blekningen för att bedöma om du är en lämplig kandidat för behandlingen.

Öppettider

Måndag: 07:00-18:00
Tisdag: 07:30-18:00
Onsdag: 07:00-15:00
Torsdag: 07:30-16:00
Fredag: 07:00-15:00

Telefon

021-12 52 53

Telefontid

Måndag: 07:30-15:00
Tisdag: 07:30-16:00
Onsdag: 07:30-15:00
Torsdag: 07:30-16:00
Fredag: 07:30-12:00