Invisalign i Västerås

Invisalign i Västerås – nästan osynlig tandställning

Nästan osynlig tandreglering – Kontakta oss om Invisalign i Västerås

Invisalign har revolutionerat tandreglering genom att erbjuda en estetiskt tilltalande och bekväm metod för att korrigera tandställningen. Med sina transparenta och skräddarsydda aligners har denna moderna teknik blivit ett populärt val för dem som vill rätta till sina tänder utan att behöva använda synliga metallbågar och skenor.

Hur fungerar Invisalign?

Invisalign-processen inleds med en grundlig bedömning av patientens tandhälsa. Med hjälp av avancerad 3D-bildbehandling skapar tandläkaren en detaljerad behandlingsplan som visar hur tänderna gradvis kommer att flyttas till önskad position. Utifrån denna plan tillverkas en serie skräddarsydda aligners i genomskinligt material som passar perfekt över patientens tänder.

Aligners är utformade för att bäras under en bestämd tid och byts sedan ut regelbundet enligt tandläkarens instruktioner. Varje ny aligner i serien fortsätter att flytta tänderna gradvis för att uppnå den planerade korrigeringen.

Fördelar med Invisalign

En av de mest uppenbara fördelarna med Invisalign är dess diskreta natur. Aligners är nästan osynliga när de används, vilket gör att personer kan korrigera sin tandställning utan att behöva känna sig självmedvetna över sin utseende under behandlingen. Dessutom kan aligners enkelt tas av och sättas på igen, vilket gör det smidigt att äta och hålla munnen ren.

Den avtagbara naturen hos aligners underlättar även för patienter att bibehålla god munhygien. Det är möjligt att borsta tänderna och använda tandtråd utan hinder från fastsittande apparater, vilket minskar risken för karies och andra tandproblem.

Valet av Invisalign som tandregleringsmetod kräver samarbete mellan patient och tandläkare. För att uppnå önskade resultat är det viktigt att följa tandläkarens rekommendationer och bära aligners enligt den plan som är fastställd. Det är även nödvändigt att gå på regelbundna uppföljningsbesök för att säkerställa att behandlingen fortskrider enligt plan och göra eventuella justeringar vid behov.

Invisalign representerar en banbrytande teknologi som erbjuder en bekväm och estetiskt tilltalande lösning för att korrigera tandställningen. Dess fördelar med diskretion och bekvämlighet har gjort den till ett attraktivt val för många som söker en mer behaglig tandregleringsmetod. Genom samarbete mellan patient och tandläkare kan Invisalign leda till en vackrare tandställning och en ökad känsla av självförtroende.

Öppettider

Måndag: 07:00-18:00
Tisdag: 07:30-18:00
Onsdag: 07:00-15:00
Torsdag: 07:30-16:00
Fredag: 07:00-15:00

Telefon

021-12 52 53

Telefontid

Måndag: 07:30-15:00
Tisdag: 07:30-16:00
Onsdag: 07:30-15:00
Torsdag: 07:30-16:00
Fredag: 07:30-12:00